Bremer/McCoy: Kosmos

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

På den ene side er det forunderligt, at danske Bremer/McCoy, i løbet af så få år har formået at slå så stort et hul i lydmuren, som tilfældet er. Duoen, der albumdebuterede i 2013, har nu nærved 800.000 månedlige lyttere på Spotify alene – til trods for, at dens musik er så simpel.

På den anden side forstår jeg det godt – for duoen har netop med sin melodisk, minimalistiske loungejazz t slået en tilgængelig, smuk og varm tone an. At lytte til Bremer / McCoy er lidt som at lægge sig til hvile under en edderdunsdyne. Musikken er – som dynen – blød, let og luftig.

Og det fascinerende er, at udgangspunktet – i tilfældet Bremer / McCoy – bare er  kontrabas og keys. Hvem skulle tro, at man med så beskedent en instrumentalisering kunne nå så langt ud? Men, jo, det kan duoen altså – med klangflader og anslag, der går ind under huden.

Jeg vedgår, at jeg selv er blevet hypnotiseret og blødgjort af duoens musikflow – og det helt fra start i 2013. Det fascinerende er, at dens kunstneriske fingeraftryk er klart genkendeligt fra start til nu. Men også, at disse fingeraftryk ikke af den grund er blevet kedelige eller én- eller todimensionelle. Fladerne åbner til stadighed op til nye, tredje dimensioner. Musikken er i den forstand stadig sakral eller spirituel, men også på ny vis neutralt døsig eller fint dansende. Den er i bevægelse, på vej fremad, opad, udad.

Tag eksempelvis de tre første numre på det nye album, Kosmos – ”Higher Road”, ”Dream” og ”Mere liv”. Det er for mig som om, jeg, når jeg hører dem i ét stræk og gentagne gange, netop bliver hypnotiseret og blødgjort. Jeg bliver så at sige suget ned i edderdunsdynen eller ned i sommermorgenengens dugfriske græs. Musikken er i den forstand billedskabende og –rig.

Jonathan Bremer (kontrabas) og Morten McCoy (klaver og keys) holder klart niveau. Deres indbyrdes musikforståelse og –kærlighed præger i den grad deres kunstneriske udtryk, som er intimt og fortroligt. Kosmos er indspillet, som var det en live-session, foreviget. Af samme grund har musikken på Kosmos en betagende nerve. Det er det, der for mit vedkommende hypnotiserer og blødgør. De tre nævnte numre baner vejen.

*****  /  Bremer/McCoy Music  /  35 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share